Mi is az a kedvencem.hu?

Egy közösség kutyákról, macskákról, házi kedvencekről. Egy oldal, ahol Te és a Kedvencedeid állnak a középpontban.

Légy aktív tagja a közösségnek!

Ossz meg fotókat. Beszélgess. Posztolj. Mancsolj. Legyen a kedvenced mindenki kedvence.

Fontos tudnivalók kedvenc Degunkról

Fontos tudnivalók
1. A deguk farkára nagyon kell vigyázni, mert nagyon könnyen leszakad, és ez később egyensúlyveztést okoz.
 2. Nagyon kell vigyázni az elektromos vezetékekre, mert ezeket könnyen megrághatják.
3. A degu nagymértékben társaságkedvelő állat, ezért legalább kettőt tartsunk; ha nem akarunk szaporulatot, akkor egyneműeket. A magányosan tartott degu szenved és könnyen depressziós lesz, még akkor is, ha naponta több órát foglalkozunk vele, hiszen szinte állandó társaságot igényel.
Ne feletsük el! A degu szociális állat! 
A legjobb verzió az, ha két fiú degut szerzünk be, melyek testvérek, mert így elkerülhető a verekedés. Ha már van egy degunk, amikor az új jövevény érkezik, semmi vész, könnyen összeszoktathatók. Osszuk a kalitkát két részre, így különítve el őket egy hétig, aztán összeereszthetjük őket. Ha eleinte harcolnak egymással, ne ijedjünk meg: meg kell állapítaniuk a rangsort. Úgy is könnyedén össze lehet szoktatni őket, ha a nappaliban felálítunk egy kartondobozból összetákolt karámot (legalább fél méter magas legyen, különben kiugranak), és abban engedjük össze őket, így könnyen el lehet kerülni a verekedést. Ha hím- és nősténydegukat akarunk együtt tartani, soha ne legyen egynél több hím egy családban, mert a nőstényekért véres harcokat vívnak! Ez a verzió csak annak az illetőnek jó aki szeretne legalább nyégy kisdegut.
 A deguk képesek hosszabb-rövidebb idõt víz nélkül eltölteni, azonban ez - véleményem szerint - állatkínzás! Javaslom, hogy naponta adjunk inni deguinknak friss vizet. Alapvetõen a tálkák e célra nem nagyon felelnek meg, mert felborítják azokat, illetve "belemásznak", étel- és alommaradványokkal szennyezik be, ezért használjunk inkább ún. "golyós egéritatót". Célszerûbb azt a ketrec felsõ részén, a rácsok közé szorítani a csõr melletti megvastagításnál a sapkán, mert az itatóhoz kapott dróttal a ketrec oldalára rögzített itató flakonját igen hamar kirágják, így az csak az alom eláztatására lesz alkalmas, itatásra semmiképpen sem. Ha azonban a ketrec teteje nem vízszintes, hanem pl. íves, vagy ferde, akkor a flakont eleve cseréljük ki a Bonaqua 2 dl-es üvegére, melyre tökéletesen "passzol" az egéritató sapkája, viszont - minthogy üveg - deguink nem tudják kirágni! Ehhez a "gyári" drót rövid, tehát azt is ki kell cserélni. A mûanyag bevonatú drót semmivel sem jobb, mint a natúr, mert a mûanyag bevonatot hamar lerágcsálják... Attól nem kell tartanunk, hogy nem fogják tudni használni az itatót, ui. igen hamar megtanulják, a picik a szüleiktõl is ellesik már az ivás "fortélyát", önállóan pedig kiválóan alkalmazzák!
0 407
Oct 16, 2013
Anna Puskás
  • 969 pont
  • 53 bejegyzés
  • 2 mancs
  • 1 követő

Legyél Te az első hozzászóló

Loading...