Mi is az a kedvencem.hu?

Egy közösség kutyákról, macskákról, házi kedvencekről. Egy oldal, ahol Te és a Kedvencedeid állnak a középpontban.

Légy aktív tagja a közösségnek!

Ossz meg fotókat. Beszélgess. Posztolj. Mancsolj. Legyen a kedvenced mindenki kedvence.

Életmódkalauz Kutyákhoz 2.


Örök ifjaknak való kutyák 

Aktívabb kutyafajta illik az ilyen emberekhez, olyan sokoldalú kutya, akivel akár kirándulni is el lehet menni. Ilyen fajta pl. a Labrador Retriever, a Golden Retriever és a Beagle. Jó vérmérsékletűek, remekül kijönnek a gyerekekkel és könnyen taníthatóak. Csodás kutyák lehetnek a kezdő kutyatartók számára. Ha már idősebbek a gyerekek, akkor kitűnő társak lehetnek a juhászkutyák  is. Ha elviszik a kutyát agilityzni vagy valamilyen kutyaiskolába, az remek alkalom arra, hogy a gyerekeiket is bevonják a kutya nevelésébe. Könnyebben kialakul közöttük a kapocs és felelősségre is tanítja őket. Az egyik legfontosabb dolog, amit végig kell gondolni, az a család aktivitási szintje. Jobban szeretnek a kanapén lazulni, vagy inkább szeretnek kimozdulni, sokat lenni a szabadban, vagy túrázni.

1. Boxer
Imádnak labdázni és játszani. Sokak szerint soha nem nőnek fel igazán. Imádnivaló kutyák, csodás ebek és mindenkit szeretnek. Tele vannak energiával, igazi atléták. Szeretnek felállni hátsó lábaikra és boxolni. Egy fiatal energikus párnak ideális választás lehet. Egyetlen otthon sem teljes egy boxer nélkül. Egy kis odafigyeléssel a boxernek szinte bármit meg lehet tanítani. Sajnos az összes kutyafajta közül ők a leghajlamosabbak a rákra. 

Időseknek való kutyák 
Nagyon sok előnnyel jár mind a kutya, mind a gazda számára, ha öreg napjainkban is van mellettünk egy kutyus. Idős emberek sokkal nagyobb örömmel indulnak neki egy sétának, ha nem embertársunk, hanem egy kutya van mellettünk. A társnak kitenyésztett kutyák remek háziállatai lehetnek az idősebbeknek. an fajta javasolt, ami nem igényel sok mozgást ( pl. Mopsz, Cavalier King spániel) Ha egy kicsit izmosabb kutyára vágynak, akkor ott a Basett Hound, ők hajlamosak a lustulásra. Ha Ön aktívabb és tapasztaltabb kutyatartó, akkor szélesebbek a lehetőségek. Választhat Ausztrál juhászkutyát, vagyegy Chespeake bay retrievert. Ezek a fajták szeretnek frizbizni, amit Ön meg tud tanítani nekik, hiszen ideje lesz bőven. Több ideje lesz utazni is. Ilyenkor egy könnyebben szállítható, életvidám fajtát kell keresnie, pl. egy törpe fox terriert. 

1. Törpe fox terrier
Kicsik, de rettentő sok energiájuk van és könnyen taníthatóak is. Egy idősebb házaspár számára tökéletes kutya lehet. Állítólag nagyon vonzódnak a tv-hez, imádják nézni. Szívesen lustálkodnak otthon a tv előtt, de ha sétálni, kirándulni támad kedve a gazdinak, ők arra is készen állnak. Remekül taníthatók, egészséges fajta, ezért sokáig élnek. Kis gyermekek közelében nem nagyon ajánlott, mert nagyon törékenyek. 
A fajta választásakor nem csak az élőhelyet és az aktivitást kell figyelembe venni, hanem az éghajlatot is. 

Strandimádó kutyák  
A Labradorok mindenki leelőzve rohannak bele a vízbe. Az Újfullandiak is remek úszók és a Chesapeake bay retrieverek is. Nagyon sok kutya imádja a vizet, tehát ha Önök is vízimádók, akkor mindenképpen ilyen kutyát válasszanak. Nézzék meg a fajta földrajzi eredetét és megtudják, hogy milyen éghajlat nekik a legjobb. A csivava Mexikóból származik, a Havanese Kubából, a Rhodesian Ridgeback pedig Afrikából, tehát ők jól tűrik a forróságot. De bizonyos kutyákat jobb ha nem teszünk ki a hőségre, főleg a duplaszőrzetűeket kell kímélni (pl. Szibériai husky, Szamojéd) A lapos pofijú kutyákat sem szabad a forróságnak kitenni: Francia bulldog, Mopsz, Pekingi palotapincsi és a Bulldogok. Jobban szeretik a légkondicionált, hidegebb levegőt, ahol könnyebben tudnak lélegezni. A meztelen kutyák kifejezetten keresik a meleget. Imádják a napot, sőt még napozni is szeretnek. De vigyázni kell a nappal, mert könnyen leéghetnek, ezért be kell őket kenni. Egy másik hőtűrő fajta a Thai Ridgeback.

1. Thai Ridgeback
Főleg olyan családoknak ajánlott, akik szeretnek sok időt tölteni a tengerparton. Rendkívüli módon védelmezik a családjukat és birtokukat. Igen atlétikusak, csupa izomból állnak. Szeretnek énekelni. Szoros kapcsolatot építenek ki családjukkal. Nagyon kreatívak és remek úszók. Egészséges fajta. 
Forrás: http://csodabogyo.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1183155

0 423
Mar 20, 2014
Sándor Kiss
  • 504 pont
  • 25 bejegyzés
  • 6 mancs
  • 0 követő

Legyél Te az első hozzászóló

Loading...