Mi is az a kedvencem.hu?

Egy közösség kutyákról, macskákról, házi kedvencekről. Egy oldal, ahol Te és a Kedvencedeid állnak a középpontban.

Légy aktív tagja a közösségnek!

Ossz meg fotókat. Beszélgess. Posztolj. Mancsolj. Legyen a kedvenced mindenki kedvence.

Az orchidea manó – egy igazán különleges imádkozó sáska

Néhány héttel ez előtt már feltettem egy szép képet ezekről a nem túl szép állatokról. Jöjjön itt egy következő, amire viszont nem mondhatom, hogy nem szép. Mert az smile 

Az imádkozó sáskák egy különleges faja az orchidea manó (Hymenopus coronatus), mely Malajzia, Indonézia és Szumátra esőerdőiben honos. Az imádkozó sáskáknak több mint 2000 különféle faja él világszerte. Ezek közül nálunk csak egyféle őshonos. Az imádkozó sáskák nagy része inkább sárga, zöld, vagy barna rejtőszíneket visel. Viszont vannak olyan fajok is, amelyek a színpompás virágok között rejtőzve várják a beporzást végző, gyanútlan prédát. Ezek közé tartozik az orchidea manó is, ami a színpompás orchideák színeit viseli magán.
Az imádkozó sáskákhoz számtalan babona kapcsolódik. Szardínia szigetén például balszerencsét jelent, ha valaki a rovart megöli, vagy akár csak megérinti. Afrikában viszont éppen ellenkezőleg: nagy szerencse várta, aki hozzáért egy imádkozó sáskához. A Távol-Keleten gyógyhatást, például potencianövelő erőt tulajdonítanak neki, még a rovar levedlett bőrének is.

0 627
May 14, 2014
Carlos Huarez
  • 965 pont
  • 17 bejegyzés
  • 1 mancs
  • 0 követő

Legyél Te az első hozzászóló

Loading...