Mi is az a kedvencem.hu?

Egy közösség kutyákról, macskákról, házi kedvencekről. Egy oldal, ahol Te és a Kedvencedeid állnak a középpontban.

Légy aktív tagja a közösségnek!

Ossz meg fotókat. Beszélgess. Posztolj. Mancsolj. Legyen a kedvenced mindenki kedvence.

Ausztrál dingó

A dingó története

A dingó 3-5.000 éve került Ausztráliába Délkelet-Ázsiából, ahonnan tulajdonképpen ered. A dingók 43-46 cm magasak és 27 kg-ot nyomnak, a legnagyobb ragadozó emlősök a kontinensen. A dingók falkákban vadásznak és szaporodnak, amikor a nehéz körülmények - pl. szárazság- megnehezítik a vadászatot. A felmérések azt bizonyítják, hogy a dingók felelősek egyes apró, ausztráliai erszényesek kihalásáért
Adam O'Neil szerint, az bennszülőtt ausztrálok örökbe fogadták a dingókat és vadászatra, télen melegítésre és a veszély elhárítására használták őket. Későbbi európai telepesek megsemmisítették ezeket az állatokat, mivel veszélyeztette a juhaikat. 1880-ban megépült a hires 5.500 km hosszú dingókerítés és a pásztorok újból biztonságban tudták juhaikat. 

Közismert dingó háziállatok

Lindy-nek, a dingónak, kölyökkora óta Nic Papalia a gazdija, most már 1 éves. Nic úgy véli, hogy ő a leggyönyörűbb háziállata. Nic elmondja, hogy a vérvonalának gyökerei 15.000 évre vezethetők vissza. Ő egy vörös dingó és Ausztrália külső területeiről származik. Lindy sikeresen teljesítette a kiképzést, Nic szerint ő viselkedett a legjobban. Az egyedüli gond csupán az, hogy kedveli a magasságot és ez veszélyes lehet rá nézve, mert sokszor eltűnik és a tetőn találnak rá.
Az információs központ szakértői szerint a dingó sosem volt igazán megszelídítve és ritkán tartják társként. Továbbá azt állítják, hogy nehezen lehet őket engedelmességre tanítani és kiszámíthatatlanok gyerekek jelenlétében. Továbbá azt mondják , hogy ha egy dingót elég korán vesznek magukhoz, (10 hónapos kora előtt) sikeresen beavathatók a családba. Folytatódik a vita, de bizonyos helytálló tények magukért beszélnek. Az ausztrál természetvédő Adam O'Neil szerint Melbourne-ben a dingókat terápiás és közlekedési kutyákként képzik ki, az előzékenységük révén és azért, mert 25 évet is élhetnek.
Forrás: http://www.haziallat.hu/nagyemlos/egzotikus-fajok/dingo-ausztralia-vad-kutyaja/3747/
0 503
Feb 19, 2014
Eszter Tocskár
  • 768 pont
  • 31 bejegyzés
  • 6 mancs
  • 1 követő

Legyél Te az első hozzászóló

Loading...