Mi is az a kedvencem.hu?

Egy közösség kutyákról, macskákról, házi kedvencekről. Egy oldal, ahol Te és a Kedvencedeid állnak a középpontban.

Légy aktív tagja a közösségnek!

Ossz meg fotókat. Beszélgess. Posztolj. Mancsolj. Legyen a kedvenced mindenki kedvence.

Alapok DEGU tartáshoz II.

VÍZ

A degu előtt mindig legyen friss ivóvíz! A legpraktikusabb egy önitató, amit a ketrecre szerelve könnyű tisztán tartani. Nagyon kreatívan tudja használni, már egész picike korától fogva - sokszor hanyatt fekszenek alá, és úgy isznak belőle! A degu egy igazi kis bohóc, aki a legegyszerűbb dolgot is felhasználja a maga és a Gazdi szórakoztatására.

DEGULAK

A deguketrec minimális mérete 50cm széles, 45cm mély és 60cm magas! Természetesen ha lehetőségünk van még nagyobb lakhely kialakítására, ne habozzunk. Imádnak mozogni, ezért a ketrec mérete mellett az is nagyon fontos, hogy megfelelően rendezzük be. Ebben csak a fantáziánk szabhat határt, imádnak mindent, amin lehet mászni, bújni, futni.
Mindenképp legyen egy hely, ahol pihenhetnek, szeretik, ha ez magasan van. A nyugágy a kedvencük, ami lehet a boltokban kapható, görények számára készült nyugágy, vagy saját kezűleg is készíthetünk ilyet. Puha négyszögletű anyag négy sarkát kössük fel a ketrec tetejéhez, és már kész is van, ebben igazán édes a pihenés.
Mindenképp gondoskodjunk futókerékről, aminek az átmérője 20cm legyen. Ez egy nagyon kedvelt használati tárgy lesz, a degu szinte fáradhatatlan. Célszerű fémből készültet venni, mert minden mást szétszednek
Tovább színesíthetjük a lakhelyet faágakkal, csövekkel, bujkálókkal, kis házakkal... Alomnak pormentes fenyő forgácsot ajánlunk. Terráriumban ne tartsuk degunkat, mert amellett, hogy rosszul szellőzik, nem tud benne mászni, ami pedig a legkedveltebb elfoglaltsága.


0 350
Oct 25, 2013
Anna Puskás
  • 969 pont
  • 53 bejegyzés
  • 2 mancs
  • 1 követő

Legyél Te az első hozzászóló

Loading...