Mi is az a kedvencem.hu?

Egy közösség kutyákról, macskákról, házi kedvencekről. Egy oldal, ahol Te és a Kedvencedeid állnak a középpontban.

Légy aktív tagja a közösségnek!

Ossz meg fotókat. Beszélgess. Posztolj. Mancsolj. Legyen a kedvenced mindenki kedvence.

A nagy kirándulás

2014. december 30-adikán Luna részt vett élete első kirándulásán. Az útvonal Dobogókő - Prédikálószék - Rám-szakadék - Dobogókő volt, tehát nem kis túráról beszélünk.
Az elejétől a végéig nagyon élvezte. Kezdetben oda-vissza rohangált a bokáig érő hóban, kb. négyszer annyi utat tett meg ez idő alatt, mint mi. Prédikálószéken találkozott Flórával, egy helyes kutyussal, akivel rögtön nekiállt játszani. Itt megkapta az ebédjét. Lefelé menet útba estek a Vadálló-kövek is. Új volt neki a "meredek", a "hó", a "hóval lepett kő" és hogy "csúszik", így többnyire laposkúszás lett belőle meg némi hiszti, de probléma mentesen lejutott, és utána nagyon boldog volt. Ekkor már igyekezett a közelemben maradni, nagyon ritkán és akkor sem messzire távolodott el tőlem.
Majd jött a várva-várt Rám-szakadék: a patak teteje be volt fagyva, így rá tudott menni és csúszkált is rajta. Többnyire igyekezett ott menni, ahol mi, két alkalommal azonban apukámnak a hóna alá kellett vennie, hogy folytatni tudjuk utunkat, egy szerencsétlen alkalommal azonban (amikor nem bírt magával, és mindenképpen utánam akart jönni) beszakadt alatta a jég, és a hasáig csurom víz lett a drága. Egy darabig remegett, utána két kör futástól már semmi baja nem volt. Hiába: több benne a labrador, mint a vizsla... smile Idő közben látszott rajta, hogy kezd fáradni, de a végén, amikor 100 méterre megpillantott egy másik kutyát kilőtt, és már csak azt vettem észre, hogy egy másik "gazdi szeme fényével" ismerkedne, de szerencsére hallgat rám, így nem lett se sértődés, se probléma. Nem mintha lehetett volna. Mikor túl voltunk az úton, beültünk a dobogókői melegedőbe, ahol az új dolgok után megint rohangászott volna, ha nincs rajta a póráz, de ahogy a szék lábára akasztottam és nem tudott hova menni, el is aludt. Aztán sértődötten vette tudomásul, hogy menni kell. Amikor haza értünk, még futott néhány kört a lakásban, hempergett egy kicsit (meg is lettem gyanúsítva, hogy nem is kirándulni voltunk... smile ), majd lefeküdt és abban a pillanatban el is aludt. Még másnap délelőtt is húzta a lóbőrt. Úgyhogy mondhatom: sikeres, fárasztó és élménydús nap volt számára smile Alig várom, hogy legközelebb is menjünk!
0 764
Jan 3, 2015
Kőszegi Beatrix
  • 336 pont
  • 2 bejegyzés
  • 3 mancs
  • 1 követő
Luna
  • 0 követő
  • 2 bejegyzés
  • 3 mancs
  • 549 megtekintés

Legyél Te az első hozzászóló

Loading...