Mi is az a kedvencem.hu?

Egy közösség kutyákról, macskákról, házi kedvencekről. Egy oldal, ahol Te és a Kedvencedeid állnak a középpontban.

Légy aktív tagja a közösségnek!

Ossz meg fotókat. Beszélgess. Posztolj. Mancsolj. Legyen a kedvenced mindenki kedvence.

A madár etetés fontossága

A hirtelen leesett hó és a ráfagyott ónos eső nagy erőpróba elé állítja madarainkat a tél közepén. A természetvédő szakemberek számos helyen segítik a ragadozó madarak túlélését. Segítsünk mi is! 

Veszélyben a madarak

A hirtelen leesett hó és a ráfagyott ónos eső még nagyobb erőpróba elé állítja madarainkat a tél közepén. A természetvédő szakemberek, számos helyen segítik a ragadozómadarak túlélését a nemzeti parkok, így a halastavainknál telelő rétisasok rendszeresen kapnak haldögöt a téli hónapokban. Egy-egy nehezebb időszakban a madárállomány 70 %-a is elpusztulhat!

Különös nagy kihívás ez a ragadozó madaraknak, mert a megfagyott hó vagy hóolvadék elzárja a felszíntől táplálékállataikat, akik ilyenkor a hótakaró alatt mozognak, így baglyok, vércsék és ölyvek nem tehetnek mást, mint várnak az olvadásig. Az énekesmadarakat mi magunk is tudjuk etetni kertünkben vagy a közeli lakóházunk melletti parkban, ami adott körülmények között nélkülözhetetlen! Amíg tart a hideg idő (február végéig - március elejéig), folyamatos etetésre van szükség, enyhe időben elég kevesebb is.
0 491
Sep 3, 2013
Kovács Ferenc
  • 3362 pont
  • 189 bejegyzés
  • 53 mancs
  • 11 követő

Legyél Te az első hozzászóló

Loading...