Mi is az a kedvencem.hu?

Egy közösség kutyákról, macskákról, házi kedvencekről. Egy oldal, ahol Te és a Kedvencedeid állnak a középpontban.

Légy aktív tagja a közösségnek!

Ossz meg fotókat. Beszélgess. Posztolj. Mancsolj. Legyen a kedvenced mindenki kedvence.

20 ok, amiért mindenkinek szüksége van macskára I.

1. Azok, akik macskát tartanak, okosabbak, mint a kutyatulajdonosok. A Wisconsinban található Carroll Egyetem egy kutatás keretén belül összehasonlította a macska-és a kutyatulajdonosokat, és az eredmények szerint az előbbi csoport intelligensebb, mint az utóbbi. Pszichológusok szerint az ok a cicások introvertáltabb (befelé forduló) személyiségében rejlik.

2. A macskatulajdonosok sokkal empatikusabbak. Vizsgálatok bizonyítják, hogy azok a gyerekek, akik macskák között nőttek fel, jobban érdeklődnek családtagjaik, barátaik gondolatai, érzései iránt. 

3. A cicák támaszt nyújtanak. Az állítás, amely szerint egy kutya jobb társaság, mint egy cica, igaz - de nem a nőkre. Egy svájci tanulmány kimutatta, hogy az a boldogság és támogatás, amelyet a gyengébbik nem egy macskától kap, felér egy romantikus párkapcsolattal. 

4. Azokkal, akiknek cicájuk van, könnyebb kijönni. Egy vizsgálat során 217 ember osztályozta a másik személyiségét: azok, akiket egy macska vár haza, sokkal barátságosabbak, közlékenyebbek voltak, és pozitívabban viszonyultak a résztvevőkhöz. 

5. A macskák remek terápiás állatok. Egyre több helyen alkalmazzák a cicákat terápiás célokra. A puha kis állatok megértő hallgatóságnak bizonyulnak a beteg emberek számára, nem ítélkeznek, közelségük pedig nyugtató hatású.

6. A macskatulajdonosok nyitottabbak, érzékenyebbek, és lázadóbbak. A cicák és a kutyák gazdijainak különböző személyiségük van, és ez alapján is választanak állatot. Előbbiek egy kísérlet során sokkal nyitottabbnak, bátrabbnak bizonyultak. 
7. A macska segítheti egy gyermek
fejlődését, és akár a legjobb barátja is lehet. Egy felmérés alapján a lurkók 81%-a inkább a cicájával beszéli meg a gondjait, mint a szüleivel, vagy a barátaival. 87%-uk pedig egyenesen azt mondja, hogy az állatok a legjobb barátai. 

8. A cicák könnyebbé teszik az Alzheimer-kóros betegek életét. Mivel kevesebb törődést igényelnek, mint a kutyák, az Alzheimer-kórban szenvedők jobban szeretik a macskákat, komfortosabban érzik magukat velük. 

9. Azok a gyerekek, akik macskákkal élnek, kevesebbet hiányoznak az iskolából. Felmérések szerint a macskatulajdonos csöppségek kilenc nappal kevesebbet hiányoznak az iskolából - szakértők szerint ez azért lehetséges, mert a gyerekek immunrendszere erősebb, több fertőzést kivéd. 

10. A macskák gazdáinak alacsonyabb a koleszterinszintjük. Kanadai kutatók biztosak benne, hogy egy cica segít alacsonyan tartani az úgynevezett trigliceridek (neutrális zsírok, a táplálkozás során felvett zsírok főbb alkotóelemei) számát, amely a magas koleszterinért felelős. 
0 376
Jul 11, 2014
Letti Lovejoy
  • 1735 pont
  • 87 bejegyzés
  • 16 mancs
  • 2 követő

Legyél Te az első hozzászóló

Loading...